Szkolenia w Warsaw School of Coffee

Warsaw School of Coffee, najstarsza szkoła dla baristów w Polsce, posiada szeroki wybór autorskich programów szkoleniowych. Każde szkolenie to wykład w formie prezentacji multimedialnych oraz zajęcia praktycznie w postaci warsztatów grupowych lub indywidualnych. Zakończone jest egzaminem praktycznym, a udział w nim potwierdzony certyfikatem.

Skontaktuj się z nami po więcej informacji: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Z poniższego menu wybierz interesujące Cię szkolenie.

Szkolenie Basic Barista to kurs skierowany do osób początkujących oraz baristów z umiarkowanym doświadczeniem zawodowym.

Szkolenie łączy wykład w formie prezentacji multimedialnej z zajęciami praktycznymi w postaci warsztatów grupowych oraz indywidualnych. Na szkoleniu otrzymają Państwo wiedzę teoretyczną i praktyczną w dziedzinie parzenia espresso, a także jak przygotować doskonałe cappuccino i latte. Szkolenie zakończone egzaminem praktycznym oraz teoretycznym. Udział potwierdzony certyfikatem.

Czas trwania szkolenia: 4 godziny
Cena katalogowa: 400zł netto /osoba
Szkolenie Advanced Barista to kurs skierowany do osób początkujących oraz baristów z umiarkowanym doświadczeniem zawodowym. To szkolenie jest również często wybierane przez doświadczonych baristów, którzy chcą potwierdzić i zaktualizować nabyte wcześniej umiejętności.

Szkolenie łączy wykład w formie prezentacji multimedialnej z zajęciami praktycznymi w postaci warsztatów grupowych oraz indywidualnych. Osoby biorące udział w szkoleniu zdobywają wiedzę teoretyczną na temat uprawy, metod zbiorów i obróbki kawy oraz praktyczne umiejętności z zakresu parzenia espresso i przyrządzania klasycznego cappuccino oraz latte. Uczestnicy poznają również tajniki tworzenia latte art. Szkolenie zakończone egzaminem praktycznym oraz teoretycznym. Udział potwierdzony certyfikatem.

Czas trwania szkolenia: 6 godzin
Cena katalogowa: 750zł netto /osoba
Szkolenie Premium Barista to kurs skierowany do średnio zaawansowanych i doświadczonych baristów.

Szkolenie łączy wykład w formie prezentacji multimedialnej z zajęciami praktycznymi w postaci warsztatów grupowych oraz indywidualnych. Osoby biorące udział w szkoleniu zdobywają wiedzę teoretyczną na temat uprawy, metod zbiorów i obróbki kawy oraz praktyczne umiejętności z zakresu parzenia espresso i przyrządzania klasycznego cappuccino oraz latte. Uczestnicy poznają również tajniki tworzenia latte art, a także podstawy oceny sensorycznej kaw oraz biorą udział w profesjonalnej sesji cup tastingu kaw. Osoby biorące udział w tym szkoleniu zdobywają również wiedzę i umiejętności praktyczne na temat alternatywnych metod parzenia. Szkolenie zakończone egzaminem praktycznym oraz teoretycznym. Udział potwierdzony certyfikatem.

Czas trwania: 2 dni
Cena katalogowa: 1500zł netto /osoba
Szkolenie Latte Art to kurs skierowany do osób początkujących oraz baristów z umiarkowanym doświadczeniem zawodowym.

Szkolenie łączy wykład z zajęciami praktycznymi w postaci warsztatów grupowych oraz indywidualnych. Osoby biorące udział w szkoleniu zdobędą wiedzę teoretyczną oraz praktyczne umiejętności z zakresu tworzenia wzorów różnymi technikami latte art. Szkolenie zakończone egzaminem praktycznym. Udział potwierdzony certyfikatem.

Czas trwania: 4 godziny
Cena katalogowa: 400zł netto /osoba
Szkolenie Cup Tasting to kurs, którego celem jest zapoznanie się z podstawami oceny sensorycznej kaw jednorodnych i mieszanek.

Szkolenie łączy wykład z zajęciami praktycznymi w postaci sesji cuppingu. Podczas sesji cuppingu pod okiem doświadczonego testera poznasz gatunki i sposoby obróbki ziaren, nauczysz się oceniać kawę w profesjonalny sposób. Udział potwierdzony certyfikatem.

Czas trwania: 4 godziny
Cena katalogowa: 500zł netto /osoba
Podczas szkolenia Saeco Home Barista dowiesz się jak dobrać idealną mieszankę kawy, odkryjesz tajniki baristów jak przygotować prawdziwe espresso czy cappuccino oraz poznasz techniki latte art. Dowiesz się również, jakimi kryteriami kierować się przy zakupie ekspresu automatycznego i jak w pełni wykorzystać jego możliwości, by cieszyć się idealną kawą w domowym zaciszu zawsze, gdy będziesz mieć na to ochotę.

Czas trwania: 3 godziny
Cena katalogowa: 300zł netto /osoba
Szkolenie Home Brewer Class skierowane jest do osób, które chcą poznać świat kawy od innej strony niż espresso.

W ramach tego kursu dowiesz się jakie są dostępne metody parzenia kawy, czym różnią się od siebie dostępne na rynku zaparzacze oraz jak właściwie dobrać kawę do ulubionej metody. Praktyczna część szkolenia pozwoli Ci nauczyć się jak prawidłowo przygotować kawę w sposób alternatywny do espresso, tak aby wydobyć z niej pełnię smaku i oferowany przez nią bukiet aromatów. W ramach kursu zapewniamy również wszystkie potrzebne materiały szkoleniowe oraz uzyskanie certyfikatu

Czas trwania: 3 godziny
Cena katalogowa: 300zł netto /osoba
Szkolenie Pro Brewers Class skierowane jest do osób, które chcą poznać świat kawy od innej strony niż espresso.

W ramach tego kursu dowiesz się jakie są dostępne metody parzenia kawy, czym różnią się od siebie dostępne na rynku zaparzacze, jak wybrać odpowiedni filtr oraz jak właściwie dobrać kawę do ulubionej metody. Podczas zajęć praktycznych poznasz czynniki wpływające na ekstrakcję, a także jaki wpływ ma woda na proces parzenia. Cup tasting kaw przelewowych, parzonych w różnych urządzeniach i przy wykorzystaniu różnych parametrów, pokaże jakie są różnice między uzyskiwanymi naparami, co pozwoli Ci na wybranie Twojej ulubionej metody parzenia. Ponadto zdobędziesz praktyczne umiejętności prawidłowego przygotowania kawy w sposób alternatywny do espresso, tak aby wydobyć z niej pełnię smaku i oferowany przez nią bukiet aromatów.

Czas trwania: 5 godzin
Cena katalogowa: 500zł netto /osoba
Szkolenie Coffee Bar skierowane jest do osób, które planują otwarcie kawiarni.

Uczestnicy szkolenia zdobędą wiedzę i praktyczne umiejętności, które pozwolą na precyzyjne zaplanowanie, kontrolę i zarządzanie biznesem kawiarnianym. Szkolenie łączy wykład z zajęciami praktycznymi w postaci warsztatów grupowych oraz indywidualnych. Udział potwierdzony certyfikatem.

Uczestnicy otrzymują kompletne materiały szkoleniowe zawierające poruszane podczas szkolenia zagadnienia. Pierwszy dzień poświęcony jest podstawowym technikom baristy tak, aby przyszły właściciel mógł planować, kontrolować i oceniać efekty pracy swoich pracowników. W dniu drugim skupiamy się na wszystkich aspektach związanych prowadzeniem kawiarni od etapu pomysłu do realizacji.

Czas trwania: 2 dni
Cena katalogowa: 2000zł netto /osoba
Barista Champion to trening przygotowujący do Mistrzostw Polski Baristów, Latte Art, Cup Tasting oraz Coffee In Good Spirit.

Warsztaty pod okiem doświadczonych trenerów i międzynarodowych sędziów. Warsztaty praktyczne są indywidualnie dopasowane do każdego uczestnika. Nasi szkoleniowcy osiągnęli razem ze swoimi wychowankami między innymi Mistrzostwo Polski Baristów 2007, 2008 oraz Mistrzostwo Baristów Czech i Bułgarii.

Oferta przygotowywana indywidualnie.